Grim Burns i Peacefool Snyte, naša dva grunge rock banda imati će promociju svojih albuma “Dance Of A Clown” i “Brand New Universe” 19.4. (srijeda) u Splitu u Baraka BBQ & Brew Baru.

Peacefool Snyte

Splitski band Peacefool Snyte objavio je svoj prvi album pod nazivom Brand New Universe u izdanju izdavačke kuće Extra Music.

Na albumu se nalazi osam pjesama koje su u Extra Music studiju snimili članovi banda Gordan Bulić-vokal/gitara, Hrvoje Bandić-solo gitara, Željko Agnić-bas gitara, Teo Frana-bubnjevi/prateći vokali, te na klaviru, tamburinu i klavijaturama producent albuma Ivan Cinotti.

Album svojum zvukom zahvaljuje utjecajima pod kojim su bili sami članovi benda (bluesa, rocka, funka, punka, grungea).

Peacefool Snyte je band iz Splita osnovan u ljeto 2020. godine. prvotnog naziva Stari Princ.

Nakon nekog vremena band je preimenovan u Peacefool Snyte.
Band je nastao spajanjem starih prijatelja i glazbenika, koji su međusobno svirali niz godina u različitim postavama.

Početak rada banda smatra se dolaskom Gordana Bulića koji je svojim pjesmama dao drugačiji grunge prizvuk, dok je band prije, uz različite postave, svirao hard rock i blues.

Spojem prijašnjeg zvuka sa sadašnjim, nastao je poseban zvuk i izričaj.
Pjesme su socio-psihološkog karaktera diktirane raznim utjecajima bandova 70tih i 90tih godina prošlog stoljeća, prije svega bluesa i grungea.

Grim Burns

Cijela ideja zaživjela je 1.9.2021. godine s njegovim debut albumom Dance Of A Clown. Album se sastoji od 8 pjesama.

Grim Burns će vas povesti na putovanje mnogih glazbenih žanrova kao što su klasični rock, hard rock, alternativni rock i pop rock. Oslanja se na radove old school izvođača, ali i dalje stvara atmosferu nečeg novog i svježeg.

Zvuk albuma paleta je mnogih različitih glazbenih stilova te je svojevrsna kombinacija starog i novog zvuka. Može se primijetiti kako se ne zadržava na određenom zvuku već u svaku pjesmu unosi nešto novo. Tekstovi pjesama pisani su na engleskom jeziku.

Klaun sa covera albuma kreacija je akademskog slikara Marca Antonia Cinottija koji je u suradnji sa Antom Cinottijem (Grim Burns) vizualno dočarao zvuk i karakter albuma.

Dođite i podržite scenu!