Harpoon Blues Band je peteročlani sastav sastavljen od iskusnih splitskih glazbenika. Njihov glazbeno-stilski izričaj u osnovi je Chicago & Country blues, West & East Coast Swing, kao i Rock&Roll. Bend službeno postoji od sredine 2007. godine, a iza sebe ima gotovo 1000 klupskih, festivalskih i event nastupa. Surađivali su s brojnim poznatim i priznatim glazbenicima među kojima se ističu zvijezda hrvatske pop i jazz scene Zdenka Kovačiček, britanski glazbenik Carl Reuter i američki blues glazbenik Jeff Dale. Već godinama uspješno nastupaju kako na blues festivalima tako i na brojnim samostalnim nastupima.

‘Od samog nastanka Harpoona publika nas poznaje kao blues band koji se u svom specifičnom maniru bavi blues coverima, tako da smo već godinama sinonim za zagarantiranu blues rock zabavu. Evo napokon smo se ipak odlučili izbaciti i autorske radove pojedinih članova banda, a lavina kreće sa Gilinom (Ivan Gilić) autorskom “Puka san”. I moram priznati, optimističan sam glede nje’ – kazao nam je Predrag Lovre Lovrinčević, inače frontmen benda i dobitnik brojnih nagrada i priznanja u blues kategoriji, kao i nagrade Status hrvatske glazbene unije, što je zaslužio maestralnim sviranjem usne harmonike.

‘Ova pjesma je kuvala u meni više godina. Bez obzira na naslov, ovo je optimistična pjesma’ – podcrtao je Ivan Gilić, autor i tekstopisac pjesme.

Pjesmu možete poslušati na jednom od servisa

Deezer: https://www.deezer.com/album/560119382

Apple Music: https://itunes.apple.com/album/id/1735904427